Zink

Zink is een duurzaam materiaal in de bouw om z’n extreem lange levensduur. Oud zink wordt volledig gerecycled zonder dat de kwaliteit verliest. Zink wordt al eeuwen bij nieuwbouw en verbouwingen wordt toegepast. Bijvoorbeeld bij bedekking van daken en gevels, maar ook aan zinken dakgoten en regenpijpen.

De originaliteit van zink zorgt voor een bijzondere uitstraling van uw woning of gebouw. Maar zink kent ook vele andere voordelen.

Zink blijft gewoon z’n werk doen

ze verbrossen niet waardoor vroege vervanging en lekkages worden voorkomen. Dat is een grote voordeel, want een lekkende dakgoot kan zorgen voor waterschade aan het gebouw

Zinken platen zijn hee licht vergeleken dan bijvoorbeeld dakpannen.

Na een lange levensduur wordt het zink bijna volledig opnieuw gebruikt.

Als duurzaam materiaal heeft zink een lange levensduur van ongeveer 50 jaar en het materiaal is ook recyclebaar het heeft zeer weinig onderhoud nodig.

Zinkwerk is een vak waar de juiste gereedschappen, materialen en deskundigheid heel belangrijk zijn.

Bij historische panden zien we regelmatig het materiaal zink. Het geeft een fraaie uitstraling aan de gevel, aan een dakgoot of het gehele dak van een pand. Door de goede kwaliteit en de uitstraling van zink wordt dit materiaal nog steeds gbruikt. Zelfs op moderne panden wordt zinkwerk gebruikt en geplaatst. Zink kun je op veel manieren gebruiken zowel als bij bedrijfspanden als voor woningen.

 

24 -uursservice

Een lekkage ontdekt? Bel ons zodat wij de lekkage binnen 24 -uur kunnen oplossen voor u! Bang voor hoge kosten? Niet bij ons ,wij brengen geen voorrijkosten in rekening en worden de kosten vooraf met u besproken.

Contact ons