Platte daken

Platte daken komen veel voor in Nederland. Het bouwen van objecten met een plat dak heeft met name in de tweede helft van de 20e eeuw een grote vlucht genomen. Door de ontwikkeling van nieuwe dakbedekking en de verbetering van constructieve materialen werd het mogelijk om een plat dak te creëren. 

Een plat dak vraagt wel specifieke aandacht. Afhankelijk van het bedekking dient er onderhoud te worden uitgevoerd om lange levensduur van het dak te behouden.  

Bij een platte dak heb je verschillende constructies.

Een 'warm-dak constructie' is een dakconstructie waarbij de isolatie aan de bovenzijde van de dragende constructie is aangebracht. De waterkerende laag (dakbedekking) bevindt zich boven de isolatie. 

Een 'koud-dak constructie' is een dakconstructie waarbij de isolatie aan de onderzijde van de dragende constructie is aangebracht. De waterkerende laag (dakbedekking) bevindt zich direct bovenop de dragende constructie. De dragende constructie bevindt zich dus aan de koude zijde van de isolatie. Een dergelijke constructieopbouw wordt afgeraden in verband met condensatie problemen die kunnen ontstaan. 

Een 'omgekeerd-dak constructie' is een dakconstructie waarbij de isolatie op de waterkerende laag is aangebracht. Deze constructies dienen altijd geballast te worden. Dergelijke constructies komt men tegen bij o.a. dakterrassen en parkeerdaken. Geschikte isolatie voor het omgekeerd-daksysteem is XPS (geëxtrudeerd polystyreen) en ballastlaag is een laag grind of tegels.

Stilstaand water op een dak is niet goed. De vervuiling, algen e.d. kunnen de dakbedekking langzaam aantasten en hierdoor zal een bedekking versneld verouderen. Advies: zorg altijd voor voldoende afschot. 
Het advies is, houdt uw dak schoon en controleer de naden en de details van de dakbedekking. Zorg ervoor dat u minimaal 1 maal per jaar uw dak schoon maakt. Dit onderhoud kunt u middels een onderhoudscontract uitbesteden aan een dakdekkersbedrijf. Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw dak. 

Afschotisolatie zijn isolatieplaten van aflopende dikte bijvoorbeeld van 7,5cm naar 6cm. Dit zorgt voor een goede afvoer van het water naar de afvoeren. 

Wij zelf brengen warm en omgekeerd isolaite aan, dit  werk wordt verrricht volgens de richtlijnen van de gemeente Den Haag :https://www.denhaag.nl/home/bewoners/loket/meldingen/to/Subsidie-dak-en-vloerisolatie-20162018.htm

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Werkplaats

Onze werkplaats, showroom en kantoor zijn gevestigd op de Frijdastraat 24C te Rijswijk, graag voor een bezoek even bellen.

24-uurs service

Een lekkage ontdekt? Bel ons zodat wij de lekkage binnen 24-uur kunnen oplossen voor u! Bang voor hoge kosten? Niet bij ons, wij brengen geen voorrijkosten in rekening en worden de kosten vooraf met u besproken. Of u nu s'nachts wakker wordt of in het weekend iets ontdekt, wij zijn altijd 24-uur bereikbaar op 070-390 59 52.