Leien

Leien worden al een hele lange tijd gebruikt als dakbedekking. Vroeger werd er voornamelijk natuurleien gebruikt, tegenwoordig zijn gebruiken we kunstleien. Een leien dak is duurzaam, goed voor tegen een storm en door er is veel variatie in vormen en kleuren.

Er zijn twee soorten leien: natuurleien en kunstleien. Ze zijn in verschillende vormen verkrijgbaar: in vierkante als in rechthoekige vorm waarvan de hoeken ervan recht of rond zijn. De mogelijkheden qua kleur en afwerking hangt vooral af van het type lei. Natuurleien hebben de kleur en het reliëf van natuursteen. Het verschilt per steensoort van grijs tot blauw, bruin, groen en antraciet. Kunstleien zijn in diverse grijze en bruine tinten te koop maar ook rode en bruine tinten zijn mogelijk. Natuurleien zijn wel een stuk duurder dan kunstleien.

Voordelen van natuurleien: zeer lange levensduur (85 – 100 jaar), natuurlijke uitstraling, stormvast, vraagt weinig tot geen onderhoud, goed bestand tegen verschillende temperaturen.

Nadelen van natuurleien: duur het is prijzig, onzuiverheden in kwaliteit of uitvoering kunnen worden voorkomen.

Vezelcement

Kunstleien zijn gemaakt van vezelcement. Het is een sterk maar licht product gemaakt van cement en kunststofvezels. Kunstleien word vaak toegepast vanwege de goede prijs en kwaliteit en het grote aanbod van formaten en kleuren. Vergeleken met kunstleien zijn vezelcementleien precies hetzelfde van samenstelling waardoor een strakke en egale uitstraling ontstaat. Met kunstleien zijn alle dakontwerpen mogelijk omdat de leien op veel verschillende manieren kunnen worden aangebracht.

 

Voordelen van kunstleien: goedkoper dan kunstleien, grote variatie aan kleuren en formaten, bestemd tegen verschillende temperatuurverschillen, kan op verschillende manieren geplaatst worden.

 

Nadelen van een dak in kunstleien: kortere levensduur dan natuurleien (20-30 jaar), minder aparte uitstraling dan leien uit natuursteen.

 

24 -uursservice

Een lekkage ontdekt? Bel ons zodat wij de lekkage binnen 24 -uur kunnen oplossen voor u! Bang voor hoge kosten? Niet bij ons ,wij brengen geen voorrijkosten in rekening en worden de kosten vooraf met u besproken.

Contact ons