Aanleiding tot het uitvoeren van dakwerk (renovatie en/of vernieuwing van dakbedekking) is in de meeste gevallen dat de dakbedekking (of onderdelen daarvan) sterk is (of zijn) versleten.

Soms kan nog wel eens worden volstaan met een (nood) reparatie maar uiteindelijk moet een keus worden gemaakt voor grondig onderhoud.

Wet- en regelgeving bepalen in belangrijke mate mede de kosten van dakwerkzaamheden.

Zo zijn er eisen ten aanzien van bijvoorbeeld de veiligheid bij werken op hoogten, richtlijnen ten aanzien van de wijze en kwaliteit van uitvoering (toetsing aan Vak richtlijnen en Beoordelingsrichtlijnen), eisen ten aanzien van de samenstelling van materialen en eisen ten aanzien van de energie prestatie van het eindproduct (dakbedekkingcontructie).

In het verlengde van uitgebracht advies kan een opdracht tot uitvoering van dakwerkzaamheden bij ons worden neergelegd.

De uitvoering van het werk kan zijn gericht op een (verzekerde) garantietermijn van bijvoorbeeld 10 jaar.

Langere garantietermijnen gecombineerd met bij ons af te sluiten synchroon lopende onderhoudscontracten zijn eveneens mogelijk.

U kunt een beroep doen op de dakspecialisten van Bubbermandakbedekking voor de uitvoering van alle soorten dakwerk (reparatie, renovatie en vernieuwing) aan elk type dakbedekking zoals dakpannen (pannendaken), dakleien (natuur leien en kunststof leien), alle typen zinken en koperen bedekkingen (bijvoorbeeld op balkons, dakkapellen, goten e.d.), lood bewerkingen (voetlood, lood loketten e.d.), bitumineuze dakbedekkingen (APP en SBS dakbedekking), shingles (bitumen dakleien) en EPDM dakbedekking.